Återfuktning är viktigt

För att din kropp ska må så bra som möjligt är det viktigt att vara noga med många saker. En av dessa är just återfuktning och det är något du kan göra på mer än ett sätt.

Att dricka vatten är kanske det mest självklara sättet och du som tränar måste alltid vara extra noga med att få i dig tillräckligt med vatten. Du har säkert redan för vana att ha med dig en full vattenflaska när du tränar. Men kroppen har ju ett stort behov av vatten även när vi inte är aktiva.

En del av kroppen där detta ofta är synligt är huden. Om du inte dricker tillräckligt med vatten kommer det också påverka din hud. Självfallet finns det också hudvårdsprodukter för detta användningsområde, men om du inte också ser till att fylla på med vatten regelbundet kommer du inte se lika bra resultat ändå.

Om du också brukar träna utomhus är det viktigt att du använder solskydd. Dessa produkter kan i sig ha återfuktande egenskaper. När du är ute i solen blir kroppen varm och du kan börja svettas, vilket betyder att kroppen, och speciellt huden förlorar fukt.