Rätt saker i medicinskåpet

Träning och kost betyder att du ska rätt saker hemma för att det ska gå så smidigt som möjligt. Titta lite i ditt medicinskåp och se om du har rätt grejor för en smidig vardag. 

Det viktigaste är så klart att ha en första hjälpen-låda i skåpet. Där kan du förvara sårrengöring, plåster, gasbinda och liknande. 

Du borde också ha bra saker för din mage. Ovanlig kost eller ändra motionsvanor kan påverka tarmarna och ett byte till hälsosam kost med mer protein och fibrer kan leda till förstoppning. På apotek kan du köpa bra saker för att hålla tarmarna igång och se till att ha en bra tarmflora. De säljer även kosttillskott så du alltid kan vara säker på att du får i dig alla nödvändiga mineraler och vitaminer. 

Se till att skåpet också innehåller anti-inflammatoriska tabletter, det är bästa hjälpmedlet om du har skadat dig och fått kraftig träningsvärk. Paracetamol hjälp också i dessa sammanhang, de fungerar utmärkt om du känner dig lite krasslig och vill få tillbaka lite kraft för att komma ut på en promenad. 

Ett medicinskåp kan även innehålla andra bra saker såsom hand- och fotkräm. Mycket springande tar ut krafterna ur fötterna och ökar risken för förhådnader. Tar för vana att smörja in fötterna några gånger i veckan. Händerna kan lätt bli spruckna efter mycket duschande och kalk torkar ut huden. En fet hudkräm innan läggdags gör susen. Har du badkar eller ett fotbad kan du fylla upp skåpet med lite badsalt. Det är skönt för ömmande muskler och agerar som en mild peeling som extra bonus!