Koppla av efter träningen

Att träna sliter en hel del på kroppen. Dessutom tar det mycket energi. Därför är det viktigt att du ser till att koppla av när du slutfört ditt träningspass. I det här inlägget kommer du få några exempel på hur du kan få bra avslappning efter träning.

Införskaffa en bastu

Du tränar för att det är bra för din kropp. Något annat som har många fördelar är bastun. En av de största hälsofördelarna med att basta är att din kropp och dina ansträngda muskler kan slappna av på grund av värmen. Dessutom bidrar det till ett högre immunförsvar och gör att blodkärlen vidgas, därför ska du basta efter träning. Du kan kolla in Bastukällan som har ett bra utbud på bastustugor och tillbehör till bastun.

Så kommer du ner i varv

När du tränar går din puls upp. Därför ska du ta dig tiden och komma ner i varv ordentligt efteråt. Förutom att du kan basta, kan du göra olika avslappningsövningar. Avslappningsövningar är enkla att utföra och det alla har gemensamt är att du fokuserar på andningen. Du kan till exempel meditera eller stretcha. Andra sätt att komma ner i varv är att läsa en bok eller kolla på en serie.