Träna benen

Benträning är något många sysslar med, medvetet eller omedvetet. I styrketräning är benträning väldigt viktigt för att få symmetri i kroppen när du samtidigt bygger andra muskelgrupper.

Det finns många idrotter som utövas med benen som främst använda kroppsdel. Beroende på vilken sport du sysslar med så kan dock olika typer av benmuskler vara användbara. I vissa fall handlar det om ren styrka och ibland handlar det om att ha explosiva muskler.

Skridskor som benträning

En stor fördel med att åka skridskor är benträningen du får på köpet. Att åka skridskor gör också att benträning inte behöver vara förknippat med något som är tråkigt att göra. Det finns dessutom massa andra [fördelar med att åka skridskor] (https://iform.se/traning/vintersport/sa-effektivt-ar-det). För att med framgång åka skridskor behöver du dock ett par skridskor. Du behöver inte köpa de dyraste, men ett par ordentliga skridskor är helt klart att föredra.

Träna benen hemma

Även om många väljer att träna benen på ett gym eller i samband med idrottsutövande så finns det många andra sätt att träna benen i ditt eget hem. Två väldigt bra övningar är utfallssteg och knäböj. Gör du bara rätt behöver du ofta inte ens ha någon vikt för att det ska kännas utan kan använda dig av din egen kroppsvikt. Det finns bra träningstips för benträning hemma.