Börja med löpning

Om du funderar på att börja med löpning så kan det finnas ett par saker som kan vara bra att tänka på. Framförallt så gäller det att hålla motivationen upp som med det mesta som har med träning och även annat att göra.

För att kunna hålla motivationen upp så kan det vara en fördel att variera sina löprundor. Det kan bli tråkigt i längden att springa samma och samma runda om om igen. Försök att hitta ett par bra ställen som du kan springa på och det är även bra om det är både kuperat och raksträckor som gör att du inte springer statiskt utan varierat.

När det kommer till utrustning så är skorna det allra viktigaste och Nike har gång på gång visat att de produkter de tar fram är värda att använda. Köp ett par passande löparskor och om du springer mycket var noga med att kolla upp hur dina löpardojor ser ut.

Om du inte vill springa ensam så kan du kolla upp med någon löparklubb och du kan gå med där och hitta löparkompisar. Det kan vara skönt att bli motiverad men också att få motivera andra att ge sig ut på sina löprundor.

Är du nybörjare så se till att hitta något bra träningsprogram som du kan följa tills du fått in dina rutiner. Det kan också vara skönt att följa någon form av program den första tiden och känna hur man utvecklas som löpare.