Hygien efter träningspasset

Vi har alla börjat lägga allt större vikt vid hygienen. Och även om det kanske rör vissa områden mer än andra, går det inte att undvika att medvetenheten allmänt kring hygien har förbättrats på sistone. Därför tänkte vi specifikt tala om hygien i samband med träning.

Efter ett träningspass är det ju vanligt att vara ganska svettig. Inte alla pass är lika krävande som andra. Om ditt pass bara är en längre promenad kommer du ju inte vara lika svettig som om du exempelvis tränat intervall.

Att ta en dusch efter träningen är ju ofta normen och vi uppmanar dig starkt att göra detta även om du inte känner dig riktigt svettig. Tillsammans med det bör du också se till att använda bra produkter för att säkerställa att du blir ren och fräsch.

Anledningen till varför det är så bra att ta en dusch är för att när vi tränar, även vid lätt motion, stiger kroppstemperaturen. Vår kropp blir då en mycket mer fördelaktig miljö för saker som bakterier och svamp. Vilket är precis vad du kan återställa genom att ta en dusch och tvätta dig ordentligt. Men mer än det kommer du också minska risken för allt från lätta irritationer till allvarliga infektioner i huden.

Om du råkar vara på en plats där du inte har tillgång till en dusch, som om du till exempel har varit ute i motionsspår och sprungit, kan du istället se till att ha med dig våtservetter och försöka ta de värsta. Men du borde fortfarande ta en dusch när du kommer hem efteråt.