Träna med smink eller inte?

Många har nån gång hört att det är en dålig idé att träna med smink på sig. Anledningen verkar förutom att man svettas och förstör sminkningen, vara att smuts kommer in i porerna när man svettas. Självfallet behöver det inte vara ett stort problem att sminka av sig innan träning, men tillhör du typen som tycker om att passa på att träna på lunchen så kan detta vara hindret som får dig att låta bli. Så hur är det egentligen? Här kommer det vi vet om träning och smink.

 

För det första så gäller det att ta hänsyn till din egen hudtyp. Har du känslig hy och ofta drabbas av acne så gäller det att vara lite mer försiktig. Då är det en bra idé att se till att sminket som sitter direkt på hyn, din bassminkning, tvättas bort. På det sättet kan du slippa ta bort maskaran och spara lite tid. Kanske kan du lägga en mindre avancerad bas efter din träning. Men glöm inte att rengöra huden ordentligt efter träningen. Antingen med wipes eller med en produkt som kan han använda pads till för att applicera och ta bort.

 

Har du en mindre känslig hud och inte tränar så höginstensivt så kan du träna med viss makeup på. Mattande produkter och vattenfast är det som du bör leta efter. Innan du börjar din sminkrutin så rekommenderar vi att du använder en primer för att få allt att fästa bättre. När du gjort din sminkrutin på morgonen så kan det också vara en bra idé att ta hjälp av en settingspray. Så vill du kunna bära sminket hela dagen, även om du genomfört ett lättare träningspass så är det inte omöjligt. Men var extra noggran med rengöringen på kvällen för att se till att få bort all smuts och fett som samlats på huden.