Tips för dig som ska börja träna utomhus

Att ta steget att börja träna är alltid något positivt. Men det gäller att börja på rätt sätt oavsett vad för slags träning det är. Några speciella utmaningar kommer dock till dem som ska börja träna utomhus och här följer därför några tips för dig som planerat att göra detta.

Skydda dig mot solen

När du ger dig ut i solen för vilken sorts aktivitet som helst, även om det bara är att ta dig från A till B, gäller det att du skyddar dig mot strålningen från solen. Och det gäller ju då även för när du ska träna. Och om du inte redan visste det är detta en rekommendation även under vintern. Temperaturen har inget att göra med huruvida solens strålar kan skada dig eller inte.

Klä dig inte för varmt

En vanligt misstag bland nybörjare är att klä sig mer efter temperaturen utomhus. Har du inte tränat tidigare tänker du nog inte på hur mycket värme kroppen kommer generera när du får upp flåset. Men du vill ju också inte frysa. Som regel ska du nog känna att det är lite svalt eller kallt ute när du bara står still. Som kroppen blir varm av träningen kommer du bli mycket mer bekväm.

Planera en kortare rutt

Som du först kommer in i att träna är det lätt att du överskattar din egen förmåga. Att ta det lugnt och planera in en något kortare rutt än du först tror du klarar av är i regel en god idé. Om du blir helt slut men fortfarande har en bra bit kvar innan du kan vara tillbaka på plats har du ju inget annat val är att kämpa dig hela vägen.