Cykla dig frisk

Har du möjlighet att cykla till och från jobbet så har du den bästa vardagsmotionen gratis. Det är skönt att få kroppen till att vakna upp på morgonen samtidigt som du andas frisk luft som får igång hjärnan innan arbetsdagen. Därefter är det ganska skönt att sätta sig på cykeln på väg hem och rensa hjärnan från arbetsdagens alla intryck. Bor du i en lite större stad finns det oftast fina cykelvägar som är väl utbyggda.

Bor du där det är lite mer kuperad terräng finns det elcyklar på marknaden. De är ett utmärkt komplement och tar udden av det allra jobbigaste under din cykeltur. Står du i startgroparna till att börja motionera är elcykeln ett bra sätt att börja, blir du lite för trött så hjälper den dig att hämta andan och du hinner återhämta dig för att fortsätta cykla.

Du bygger upp din kondition fortare än du tror och med kontinuerligt cyklande underhåller du den utan att ens behöva tänka tanken på att du inte rört på dig under dagen. Har du ett stillasittande jobb är det dessutom än viktigare att hålla igång kroppen.

Det finns många studier på olika träningssätt för att maximera effekten på det du gör. Cykling tillhör ett av de bästa motionssätten då du både använder kropp och hjärna. Du ser också till att bibehålla och underhålla balansen som har en tendens att bli sämre och sämre med åldern. Huden tar åt sig syre på ett annat sätt och det resultatet kommer du att se ganska omgående. Din hud andas fräschhet och hela du ser pigg och alert ut.

Du kommer uppleva hur roligt och lätt det är att röra på dig utan att anstränga dig för mycket. Dessutom sparar du pengar i längden – på både bränsle och på busskort.