Graviditet

När dagen är här och du är gravid så är det dags att börja tänka på att du får i dig rätt kost, bra vitaminer och mineraler så att du på bästa sätt kan njuta av din graviditet. 

Kost och hälsa

När du gjort ett graviditetstest och bokat tid med din barnmorska och fått bekräftat att du faktiskt är gravid så innebär det också att du har ansvar för inte bara dig själv utan ännu en liten människa. Det är viktigt att tänka på vad du stoppar i dig både för barnet och dig själv. Rådgör med barnmorskan vilka extra kosttillskott och vitaminer du kan behöva ta. En del mår bra av att äta Järn, Folsyra och Omega-3 som tillskott då de anses vara viktiga för fostrets utveckling. 

Träning

Att vara gravid innebär inte heller att man måste sluta träna men se till att träna med måtta. Du kan prova till exempel gravidyoga för att behålla kroppens smidighet trots den extra vikt en graviditet medför. Promenader är också härligt för kropp och själ både före och efter barnet är fött. Tränar du på andra sätt så rådgör även där med din barnmorska i vilken omfattning du kan fortsätta. 

Njut av graviditeten

Det ska vara härligt att vara gravid, tar man hand om sig själv på bästa sätt vad gäller kost och motion så ökar man också chanserna för att orka med graviditeten, men även möjligheterna för kroppen att återhämta sig efteråt.