Huden efter viktnedgång

Har du lyckats gå ner i vikt? I sådana fall är det bara att gratulera. Du har lyckats med någonting få klarar av och kan med rätta känna dig stolt över din bedrift. Eller vill du kanske gå ner i vikt så snabbt som möjligt. Sommaren närmare sig alltid med stormsteg och det är lätt att drabbas av panik inför tanken på att behöva klä sig i lättare klädsel.

Hur går man ner i vikt så snabbt som möjligt? När det gäller dieter finns en uppsjö på marknaden. Allt ifrån de så kallade pulverdieterna VLCD som innebär att du dricker pulvershakes under en längre period, till LCHF som innebär motsatsen till allt vi fått lära oss under perioden med lighthets som pågått sedan åttiotalet.

I samband med övervikt, men även graviditeter, så töjs huden ut. Denna uttöjning går inte alltid tillbaka efter att barnet fötts eller vikten förlorats. Det innebär att personen i fråga får massor av löst hängande hud som orsakar obehag, inte bara för att det inte är estetiskt tilltalande utan kanske främst på grund av svampinfektioner och skav. Det kan dessutom vara svårt att hålla torrt och rent under hudflikarna.

Det finns dock tröst. Det finns en hel del kliniker som opererar bort överskottshud och gör bröstlyft för att återfå formen. Var dock beredd på att du kanske får vänta. I många fall vill man att huden ska hämta sig själv så gott den kan innan man opererar. Vissa har också krav på att överhänget ska vara av ett visst mått innan de opererar medan andra opererar om personen i fråga har besvär.

På en privat klinik måste du själv bekosta din operation men om du har förlorat all denna vikt så kan det kanske vara värt att fundera på istället för att lida över ett problem som faktiskt kan åtgärdas.