Träna med rätt målsättning

När man börjar träna är det oftast för att man har satt sig själv vissa mål. Exakt vad det är varierar så klart väldigt stort, men det är viktigt att veta vikla mål som egentligen är rimliga när man börjar träna och att det faktiskt är realistiskt att förvänta sig att träningen är det som är lösningen.

Några väldigt realistiska mål med träning är att bli starkare, smidigare eller uthålligare. Alla dessa tre är något som träning kan uppnå, så länge man väljer att träna på rätt sätt. Ett väldigt vanligt mål är ju dock att gå ned i vikt, och medan det inte är orimligt måste man inse att det inte är träning eller brist av som är det drivande faktorn i viktnedgång utan kost. Vill man verkligen gå ned i vikt bör man först och främst ändra kosten, träning vid sidan av är sedan mer ett hjälp på traven, om än en väldigt positiv sådan då det ju bränner kalorier.

Om man inte ändrar kosten och försöker få all viktnedgång från sin träning kommer allt gå betydligt långsammare och många tappar lätt motivationen i och med detta. Vill man inte ändra kosten är det mer logiskt att spara ihop pengar och betala för att undergå en fettsugning. Det är tar betydligt kortare tid och man får resultatet man längtat efter, men man löper sedan fortfarande risken att lägga på sig vikten igen om man fortsätter att äta som man gjort tidigare.